?
?

Sportos családi nap a Képesben!

 

                   

Múlt pénteken nagyon sikeres sportos családias egészségnapot tartottunk iskolánkban. Köszönjük a program felelősének, Paládiné Andi néninek, iskolánk igazgatóhelyettesének, a főszervezőnek, Kin Jutka néninek, iskolánk pedagógusainak, tanulóinakvalamint a lelkes és aktív szülőknek, hogy ez a vidám, szórakoztató nap létrejött.  A rendkívül sokszínű programsorozat délelőtt az alsósok akadályversenyével kezdődött. A diákok érdekes állomásokon – bizonyíthatták ügyességüket és tudásukat. Az agytekerő tekervényes feladatokat Szabóné Kedves Mariann néni állította össze. Az interaktív tábla segítségével különbségeket kerestek az osztályok Varjú Ági néni irányításával. Angyalné Gindele Julika néni hangulatos és érdekes állomásán természetbúvárkodhattak a tanulók. Az egészségszobában Pénzesné Papp Erika néni és az egészségügy szakszolgálat munkatársai vizsgálatokon  és beszélgetéseken keresztül hívták fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Jeneyné Szabó Erzsike néni a kalandparkban és a legtöbb embert megmozgató, az alsósokat, felsősöket és a szülőket is lázba hozó sorversenyre is ötletes és vicces feladatokat talált ki.

A felsősök kézilabda és foci osztálybajnokságon szurkolhattak egymásnak, és megmérkőztek az  alsós-felsős szülők is. A focimeccseket Svéda István igazgató bácsi vezette, az asszisztens Viszlay Péter bácsi volt. A kézilabda meccsek vezetője Kocsisné Oláh Éva néni volt.

Az egészségnap célja volt a környezettudatos életmódra nevelés is. Ehhez kapcsolódóan az osztályok a hét folyamán hulladékból készítettek ötletes és látványos szemeteseket, melyeket a zsűri a következőképpen értékelt:

 

 1. a: leginkább háztartási hulladékból készült kuka
 2. b: legpapírabb papírtartó
 3. c: legvidámabb őszi csendélet
 4. a: legindulatosabb
 5. b: legkupakosabb
 6. a: leghengeresebb + különdíj (legminibb kuka)
 7. b: leggömbölyűbb
 8. a: legszmájlisabb
 9. b: legzöldebb
 10. a: legszelektívebb
 11. b: legdivatosabb
 12. a: legállatbarátabb
 13. b: leggyűrűsebb
 14. a: legátlátszóbb
 15. b: legvirágosabb
 16. a: legrímesebb (Aradi Vivien Napsugár verse volt benne)
 17. b: legmacskásabb

 

Gratulálunk az ötletes szemetesekhez!!!

A kellemesen elfáradt versenyzőket a szabadban elkészített ételekkel várták a szakácskodásban jeleskedő szülők. Az izgalmas és színes programokat extrém biciklisek és lovaskocsikázás tette még tartalmasabbá.  A Magyar Vöröskereszt Mátészalka Területi Szervezete által szervezett véradáson is sokan vettek részt, segítve ezzel rászoruló embertársainkat. A sok lelkes szülő, a vidám diákok és pedagógusok véleménye egyaránt az volt a nap végén, hogy a nagy sikerre való tekintettel- közkívánatra -a családi napot tavasszal ismét megrendezzük. (további képek iskolánk facebook oldalán találhatók)

 

.