?
?

6.b osztály biciklitúrán Nagyecseden!

A 6. b osztályosok a jól sikerült szeptember 9-i kerékpártúra után kedvet kaptak ehhez a sporthoz, és szeptember 23-án újra nyeregbe szálltak kísérőikkel: osztályfőnökükkel, Oláhné Borzován Edit nénivel, az egykori alsós osztályfőnökeikkel, Gergelyné Kati nénivel és Sasvári Erika nénivel, a polgárőrség két munkatársával, Sasvári Pállal és Horváth Ferenccel, valamint a Biró ikrek édesapjával. Ők személyautóval biztosították az útvonalat. A cél Nagyecsed volt.

Első állomásukon a nagyecsedi növény-és állatházat vették birtokukba a gyerekek. Érdeklődve hallgatták az ismertetőt, majd nagy élvezettel fogták kezükbe a hüllőket, az egzotikus rovarokat, és fedezték fel a kisebb rágcsálókat. Az állatok után a kaktuszok különféle fajtáit figyelhették meg.

A második állomáson a közösségi házban Makrai Zsuzsa zománcművész Reneszánsz Báthory-címerek című kiállítását tekintették meg. A közösségi ház előtti hatalmas parkban pedig kedvükre játszhattak. Kipróbálhattak minden játék- és sporteszközt vidám mókázás és kacagás közepette.

Utolsó állomásukon a Helytörténeti Múzeum lelkes munkatársától nemcsak történelmi, hanem helyi érdekességeket és legendákat is hallhattak. Érdeklődésüket a feltett kérdéseik is mutatták. Észre sem vették, hogy milyen hamar eltelt a délután, és még 15 km állt előttük hazáig.

Mindenki remekül érezte magát, és sok-sok élménnyel lett gazdagabb!

A 6. b osztály osztályfőnökeként szeretném megköszönni mindazoknak, akik segítették a két őszi kerékpártúránkat:

  • Svéda István igazgató úrnak, hogy engedélyezte,

  • a szülőknek, hogy elengedték gyermeküket,

  • a kollégáimnak: Gergely Józsefnének, Sasvári Erikának, Nagy Bélának, Nagy Katalinnak és Kiss Katának a kíséretet, illetve a háttérmunkát,

  • a polgárőrség munkatársainak: Sasvári Pálnak és Horváth Ferencnek, hogy biztosították az útvonalat,

  • Nagyné Szűcs Editnek és a Biró házaspárnak pedig a szervezésben nyújtott segítséget.

Remélem, tavasszal újra túrázhatunk!

dia1 dia2 dia3 dia4 dia5 dia6 dia7 dia8 dia9 dia10 dia11 dia12 dia13 dia14